Monique Puijk

Ik heb deelgenomen aan de ‘springplank voor professionals’. Ik heb in dit programma kennis mogen maken met andere professionals, mijzelf mogen ontwikkelen en geleerd van de trainers. Tijdens de verschillende bijeenkomsten is er veel ruimte voor eigen inbreng, er wordt geluisterd naar waar je zelf in wilt leren en ontwikkelen. Er vindt afstemming in de groep plaats om te kijken of deze leerbehoefte gemeenschappelijk is. Mijn ervaring is dat er, ook al is er geen gezamenlijke leerbehoefte, er wel individueel gekeken wordt hoe daaraan voldaan kan worden.

Ik vond het zelf heel leerzaam om met de drama driehoek aan het werk te zijn en om met elkaar een nieuwe vorm van intervisie uit te proberen.

Caroline en Vivianne zijn zeer prettige begeleiders, zij vullen elkaar mooi aan waardoor het beste uit de trainingsdagen wordt gehaald.

Wat ik een heel leuke en verfrissende insteek vindt, ten opzichte van andere trainingsprogramma’s, is dat er eerst wordt gekeken naar ‘ik en mijzelf’, daarna naar ‘ik en de ander’ en als laatste naar ‘ik en de organisatie’. Meestal zie je dat dit andersom wordt neergezet. De meerwaarde van deze volgorde is dat ik eerst met mijzelf ben gaan afstemmen en gaan onderzoeken waar mijn patronen zitten. Hierdoor vond ik het meer inzicht geven in hoe ik met de ander en de organisatie omga, mijn patronen waren mij meer bekend waardoor dit makkelijker ging.

 

De inspiratiesessies die de Springplank verzorgt vond ik een mooie extra aanvulling op het professionals programma. Het geeft inzicht, een andere denkwijze en een ruimere blik in hoe ik met zaken om ga.

 

Ik zou het zeker anderen aanraden om dit programma te doorlopen wanneer je het prettig vindt jezelf te ontwikkelen en dit te doen in een groep waarbij je met professionals vanuit verschillende werkvelden, en dus ervaringen, deze reis wilt doormaken. Begeleid door reisleiders die weten wat ze doen, en zelf kwetsbaar zijn en ook leren van anderen, dan is dit zeker een aanrader!